Jatsenjuk andis korralduse valmistuda Vene gaasitarnete lõppemiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arseni Jatsenjuk
Arseni Jatsenjuk Foto: SCANPIX

Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk andis täna ministeeriumidele, kompaniile Naftogaz ning kohalikele omavalitsustele korralduse valmistuda riigi energiatööstuse toimimiseks ilma Vene gaasitarneteta.


Naftogazi juhatus ning Ukraina justiitsminister on saanud juhtnöörid Ukraina huvide kaitsmiseks Stockholmi arbitraažikohtus, teatas valitsuse pressiesindaja.

Samuti esitas Jatsenjuk palve riiklikule elektrikomisjonile määrata majanduslikult õigustatavad tariifid Vene maagaasi tarnimiseks läbi Ukraina.

Välis- ning energeetikaministeerium said juhtnöörid ELi ning Ühendriikide teavitamiseks «Vene Föderatsiooni teadlikust sekkumisest Naftogazi ning Gazpromi gaasikõnelustesse ning Ukraina konstruktiivsete lahenduste, mis peegeldavad Euroopa Komisjoni positsiooni, tagasilükkamisest," ütles pressiesindaja.

«Vene Föderatsiooni ühepoolne kriisi lahendamisest keeldumine õõnestab Ukraina ning ELi energiajulgeolekut,» ütles Jatsenjuk.

Venemaa teatas täna, et enne Kiievile gaasivõla tasumise tähtajaks määratud esmaspäeva ELi ega Ukrainaga enam läbirääkimisi ei peeta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles