Lõvid põgenesid Krugeri Rahvuspargist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Aafrikas on mitmed lõvid jooksus
Lõuna-Aafrikas on mitmed lõvid jooksus Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrikas jahitakse lõvikolooniat, kes arvatavasti põgenes rahvuspargist.

Rahvast hoiatati ning kästi valvel olla, kuna neli lõvi jooksevad vabalt Lõuna-Aafrikas Limpopo provintsi külades ringi, vahendab Telegraph.

Kohalik keskkonna- ja turismiesindaja Joshua Kwapa ütles, et kolme täiskasvanud ja ühte lõvipoega nähti viimati eelmisel nädalal. Ta usub, et loomad põgenesid Krugeri Rahvuspargist või ühelt teiselt kaitsealalt.

«Me teeme hetkel kõik, et need lõvid üles leida ja kinni püüda,» lubas Kwapa. «Nad on ohtlikud loomad ja inimesed peavad olema ettevaatlikud. Me oleme neil kannul, aga seni pole suutnud neid kinni püüda.» Kwapa sõnul nähti loomi viimati Limpopo rajooni külas, vaid mõned miilid eemal Krugeri pargist.

Krugeri Rahvuspargi esindaja Laura Mokwebo sõnul ei ole veel ühtegi tõendit, et lõvid just sellest pargist pärit on.

Relvastatud jahimehed jahivad loomi ööpäevaringselt.

Krugeri Rahvuspark on üks Lõuna-Aafrika suurimaid turismiatraktsioone, mida külastavad igal aastal sajad tuhanded puhkajad. Üle 18 ruutkilomeetri suurune park on koduks sadadele looma- ja linnuliikidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles