Iraani rahvaesindajad nõuavad naise looriseaduse rangemat järgmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm naist Iraani tänaval
Kolm naist Iraani tänaval Foto: SCANPIX

Kaks kolmandikku Iraani parlamendiliikmetest kirjutas alla presidendile adresseeritud kirjale, milles nõutakse naiste rõivastumisreeglite täitmise rangemat jälgimist ja taunitakse Lääne kultuuri mõju.

Parlamendi 290 liikmest 195 andis allkirja läkitusele, mis süüdistab naiste kombelõtvuses satelliittelevisiooni, vahendas uudisteagentuur ISNA pühapäeval.

Iraanis pärast 1979. aasta revolutsiooni kehtima hakanud islamiseaduste järgi on naine kohustatud oma usust sõltumata kodunt väljudes katma pea ja suurema osa kehast.

Kõlbluspolitsei trahvib seaduserikkujaid, aga võib nad eriti ränga rikkumise korral ka kinni pidada.

Sellest hoolimata leiavad rahvaesindajad, et kombelõtvus üha levib.

«Kultuuriinvasiooni üks peamisi suundi on katse muuta iraanlaste elulaadi loori kandmise suhtes. Me palume teil anda vajalikud korraldused selle seaduse täitmiseks.»

Iraani parlamendis on enamuses konservatiivsed mehed, kuid mõõdukaks peetav president Hassan Rouhani on ilmutanud soovi ühiskondlikku vabadust suurendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles