Venemaa nõuab Ukrainalt saatkonna ründajate karistamist

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Vene saatkonna ees Kiievis
Meeleavaldajad Vene saatkonna ees Kiievis Foto: SCANPIX

Venemaa välisministeerium esitas Ukrainale noodi, milles nõutakse eile Kiievis Vene saatkonda rünnanud inimeste karistamist ja tekitatud kahjude hüvitamist.

«Mis puudutab seda orgiat, mille korraldasid natsi ja muid loosungeid karjunud kraaklejad, siis ametlik noot on esitatud Ukraina välisministeeriumile, milles nõuame vastutavate isikute leidmist ja karistamist ning tekitatud kahjude hüvitamist,» ütles välisminister Sergei Lavrov uudisteagentuurile ITAR-TASS.

«Me teeme kõik, et saada oma Ukraina kolleegidelt selge vastus,» lisas ta.

Venemaa suursaadik Ukrainas Mihail Zurabov väitis, et rünnak saatkonnale oli hoolikalt ettevalmistatud. «Näha oli kahte rühma, mis ei võtnud osa saatkonna ümber toimuvast, kuid olid valmis tormijooksuks,» kirjeldas Zurabov. «Need olid noored mehed vanuses 25 kuni 30, hästi varustatud pesapallikurikate ja kirvestega. Kui neil oleks õnnestunud saatkonda sisse murda, oleks inimkaotused olnud vältimatud.»

Laupäeval kogunes Kiievis Vene saatkonna juures mitusada inimest, kes nõudsid Moskvalt Ida-Ukrainas tegutsevate separatistide toetamise lõpetamist. Meeleavaldajad loopisid saatkonna hoonet munade ja kividega ning keerasid diplomaatide autod katusele ja lõhkusid neid. Ukraina miilits protestijaid ei takistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles