Turtšõnov: Ida-Ukraina omakaitseväelased saavad karmi karistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemraada spiiker Oleksandr Turtšõnov
Ülemraada spiiker Oleksandr Turtšõnov Foto: SCANPIX

Ülemraada spiiker Oleksandr Turtšõnov kinnitas täna, et nn Luganski ja Donetski rahvavabariikide omakaitseväelased saadetakse eluks ajaks trellide taha või tapetakse.

Ülemraada hakkab homme arutama suveräänsuse ja Ukraina territoriaalse terviklikkuse kaitsmise abinõusid.

President Petro Porošenko lubas oma inauguratsioonitseremoonial peetud kõnes, et Ida-Ukraina vastaseisus osalenud inimesed, kes pole sooritanud raskeid kuritegusid, pääsevad vabadusse. Tema nö rahuplaani sisaldas ka vene keele vaba kasutamise ja kohalike võimuorganite erakorraliste valimiste lubamist, vahendas RIA Novosti.

«Olen veendunud, et need kurjategijad kas hävitatakse või nad istuvad kogu elu vangis,» rääkis Turtšõnov täna.

Spiiker tegi korrakaitsejõududele ülesandeks uurida mõne rahvasaadiku võimalikku seotud separatistliku tegevusega, vajadusel võtta ära saadikupuutumatus ning algatada kriminaalasi.

Taolise korralduse taga on äge sõnavahetus fraktsioonitu rahvasaadiku Oleg Ljaško ja Regioonide Partei fraktsiooni juhi Aleksandr Jefremovi vahel. Ljaško süüdistas Jefremovit terrorismi rahastamises ja väitis, et too on mitu korda käinud Moskvas nö instruktsioone saamas, vahendas Korrespondent.net.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles