Al-Shabaab võttis vastutuse rünnaku eest Keenia linnale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purustatud autod Mpeketonis.
Purustatud autod Mpeketonis. Foto: SCANPIX

Somaalia islamiäärmuslased võtsid täna vastutuse 49 inimese elut nõudnud rünnaku eest Keenia rannikulinnale Mpeketonile ning soovitasid turistidel ja välismaalastel Kenyast eemale hoida.

Al-Qaedaga seotud Al-Shabaabi rühmituse avalduse teatel korraldati rünnak kättemaksuks «Keenia moslemite jõhkra rõhumise ning moslemiõpetlaste kohtuvälise tapmise eest».

Avaldus mõistis hukka ka «Keenia relvajõudude jätkuva invasiooni ja okupatsiooni meie moslemialadel ning süütute moslemite tapmise Somaalias».

«Kenyat külastavatele turistidele ütleme järgmist: Keenia on nüüd ametlikult sõjapiirkond ning riiki külastavad turistid teevad seda oma vastutusel,» teatas rühmitus.

Esmaspäevases avalduses ähvardas Al-Shabaab uute rünnakutega.

Umbes 50 relvastatud võitlejat sõitis pühapäeva õhtul populaarse Lamu kuurordi lähedal asuvasse Mpeketoni linna, ründas tunnistajate teatel esmalt politseijaoskonda ning avas siis tule tsiviilisikute pihta.

Keenia väed sekkusid 2011. aastal lahingutesse Somaalias, aidates Aafrika Liidu vägedel islamiste tagasi tõrjuda. Al-Shabaab lubas kättemaksu. Nende rängim terrorirünnak toimus 2013. aasta septembris, kui Keenia pealinna Nairobi ostukeskuses hukkus 67 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles