Kohus arutab Hodorkovski apellatsiooni

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski.
Mihhail Hodorkovski. Foto: Reuters / Scanpix

Siberis asuv Tšitaa linnakohus arutab Mihhail Hodorkovski apellatsiooni tema ennetähtaegseks vabastamiseks.


Vene endise kütusekontserni Jukos eksjuhi Mihhail Hodorkovski advokaadid esitasid juulis taotluse tema ennetähtaegseks vabastamiseks, vahendas Reuters.

Hodorkovski kinnitas eile, et ta ei kavatase vabanedes naasta naftaärisse, vaid soovib end pühendada oma perele.

AP teatel kiitsid vanglaametnikud karistust kandva 45-aastase Hodorkovski käitumist vanglas, kuid seisid tema vabastamise vastu, sest endine naftamagnaat pole tunnistanud oma süüd. 

Hodorkovski advokaatide sõnul on kohtuprotsess proovikivi Dmitri Medvedevile, kes lubas reformida Venemaa karistussüsteemi.

Hodorkovski advokaat Juri Schmidt avaldas AFP-le lootust, et kohtus langetab otsuse juba täna. Siiski ei pea Schmidt Hodorkovski šansse ennetähtaegselt vabaneda väga reaalseks.

Hodorkovski vahistati 2003. aasta oktoobris ja Moskva Meštšanski kohus mõistis ta 2005. aastal maksupettuste eest üheksaks aastaks vangi, kuid linnakohus kärpis karistust kaheksa aastani.

2006 aasta lõpus saadeti mees eeluurimisvanglasse, kus algatati tema suhtes uus kriminaalasi, mille raames süüdistatakse teda ulatuslikus rahapesus. Hodorkovski on kõik süüdistused tagasi lükanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles