Donetski separatistide juht: meid aitavad Putini lähimad nõunikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isehakanud Donetski rahvavabariigi juht Denis Pušilin.
Isehakanud Donetski rahvavabariigi juht Denis Pušilin. Foto: SCANPIX

Ukraina separatistide liider rääkis täna, et talle pakuvad niinimetatud rahvavabariigi tuleviku planeerimisel tuge Venemaa presidendi Vladimir Putini lähimad nõuandjad.

Isehakanud Donetski rahvavabariigi juht Denis Pušilin rääkis Moskvas ajakirjanikele, et pidas majandusläbirääkimisi Vladislav Surkovi, Sergei Glazõevi ja föderatsiooninõukogu spiikri Valentina Matvijenkoga, edastab uudisteagentuur AFP.

Kõik kolm on ka USA sanktsiooninimekirjas, mis koostati vastukaaluks Venemaa tegevusele Ukrainas.

Pušilini sõnul valitses kohtumistel toetav õhkkond ja vastastikkune mõistmine. «On oluline alustada tööd tsiviilinstitutsioonide ja sotsiaalmajandusliku sektori üles ehitamiseks,» rääkis ta.

Samas ei ole Pušilini sõnul niinimetatud rahvavabariigi liidritel veel selget plaani regiooni tuleviku arendamiseks. «On raske öelda, kas meist saab Venemaa osa või Venemaa või Valgevene liidumaa.»

Kreml on end Ukraina separatistidest ametlikult distantseerinud, ent teatas selle kuu alguses, et separatistid aitavad Venemaal Ukraina idaosa põgenikele humanitaarabi edastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles