Ukraina: gaasitoru plahvatus võis olla terrorirünnak

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina teatas teisipäeval, et riigi keskosas täna aset leidnud Euroopat gaasiga varustava toru plahvatuse näol võib tegu olla terrorirünnakuga.

«Uurime mitmeid teooriaid seoses sellega, mis seal juhtuda võis, nende hulgas peamiseks teooriaks on terrorirünnak,» ütles Ukraina siseminister Arsen Avakov Reutersile. «Kohalike elanike sõnul kuulsid nad enne gaasitoru plahvatust kaht kõva pauku, mis võib viidata korraldatud plahvatustele.»

Ukraina energiaministeerium pakkus ka välja, et plahvatuse taga võib olla kellegi kuri käsi, kuid ei spekuleerinud, kes selle taga võib olla.

«See poleks esimene terrorirünnak Ukraina gaasitranspordisüsteemile,» teatas ministeerium viidates mais riigi lääne osas toimunud kahele gaasitoru plahvatusele.

Kesk-Ukrainas plahvatas täna Euroopat gaasiga varustav toru, ent Gazpromi teatel ei häiri see gaasitarbijate elu, sest paralleeltoru on endiselt terve. Toru plahvatas teadaolevalt kell 14.20. Plahvatuses ükski inimene viga ei saanud, ent kustutustööd veel käivad. Tunnistajate teatel tõusid plahvatuse järel leegid suisa 200 meetri kõrgusele, kirjutab Ukraina Pravda. Plahvatuse põhjus ei ole teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles