Porošenko: Ukraina kuulutab välja relvarahu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko lubas väljakuulutada ühepoolse vaherahu.
Ukraina president Petro Porošenko lubas väljakuulutada ühepoolse vaherahu. Foto: SCANPIX

Ukraina on valmis lõpetama terroritõrje operatsiooni, andmaks Ida-Ukraina relvastatud rühmitustele võimalus laiali minna ja Venemaalt saabunud palgasõduritel riigist lahkuda, ütles täna Ukraina president Petro Porošenko.

«Plaan [rahuks] seisneb minu ukaasiga ühepoolse relvarahu väljakuulutamises. Kohe pärast seda tuleb välja presidendi rahuplaan koostöös kõigi Donbassi sündmuste osapooltega,» ütles Porošenko ajakirjanikele.

Presidendi sõnul saab relvarahu olema lühikene, kui relvastatud formeeringud laiali ei lähe ja Ida-Ukrainas kord ei taastu.

«Omalt poolt, ma panen ette koridoride loomise, et relvastatud vene palgasõdurid saaksid lahkuda Ukraina territooriumilt,» lisas president.

Porošenko sõnul on rahuplaani üheks eesmärgiks oblastitele suurema autonoomia andmine. Lisaks lubas president kõigile relvade loovutajatele amnestiat.

Ida-Ukrainas võitleva Ukraina «Azovi» omakaitsepataljoni juht ütles eile, et kõige suurem viga, mille Kiiev saab teha on läbirääkimised terroristidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles