Kohus ei rahuldanud Hodorkovski apellatsiooni

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski kohtusaalis.
Mihhail Hodorkovski kohtusaalis. Foto: AP / Scanpix

Tšitaa kohus lükkas tagasi Mihhail Hodorkovski apellatsiooni tema ennetähtaegseks vabastamiseks.


«Kohus otsustas apellatsiooni mitte rahuldada, otsuse võib Tšitaa regionaalkohtusse edasi kaevata kümne päeva jooksul,» vahendas kohtuniku sõnu RIA Novosti.

Interfaxi teatel lubas Hodorkovski advokaat Juri Schmidt kohtu otsuse edasi kaevata.

Föderaalse vanglaameti ja prokuratuuri esindajad kinnitasid, et Hodorkovski pole siiani tunnistanud oma süüd, mistõttu nad ei saa lubada tema ennetähtaegset vabastamist.

Vanglate ameti esindajad viitasid sellele, et Hodorkovsi rikkus kolmel korral Krasnokamenski koloonias ja korra Tšitaa eeluurimisvanglas viibides vanglarežiimi.

Naftakorporatsiooni Jukose kunagise omaniku ja asutaja Hodorkovski advokaadid esitasid juulis taotluse tema ennetähtaegseks vabastamiseks.

Hodorkovski vahistati 2003. aasta oktoobris ja Moskva Meštšanski kohus mõistis ta 2005. aastal maksupettuste eest üheksaks aastaks vangi, kuid linnakohus kärpis karistust kaheksa aastani.

2006 aasta lõpus saadeti mees Tšitaa eeluurimisvanglasse, kus algatati tema suhtes uus kriminaalasi, mille raames süüdistatakse teda ja tema äripartnerit ulatuslikus rahapesus. Hodorkovski on kõik süüdistused tagasi lükanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles