Vene armee uus sümbol: NSVL flirdib USA-ga?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene armee uus sümbol.
Vene armee uus sümbol. Foto: Wikipedia

Venemaa kaitseministeerium avalikustas sel nädalal armee uue sümboli, milleks on Venemaa lipuvärvides puna-valge-sinine viisnurk.

Täht sümboliseerib kaitseministeeriumi teatel stabiilsust, tuge ja väärikust ning viisnurkne kuju «seostub tugevalt Vene armee traditsioonide ja võitudega.»

Sümboli valis välja kaitseministeeriumi disainibüroo ning seda võib näha nii Vene sõjaväe varustusel kui ministeeriumi raadiojaama Zvezda logol.

Ehkki kuju poolest meenutab uus sümbol tugevalt Nõukogude punatähte, leidsid Lenta.ru lugejad juba, et see näeb siiski liiga ameerikalik välja. Üks kasutaja kommenteeris suisa, et see meenutab talle koomiksitegelast Kapten Ameerikat ja teine, et tegemist on lihtsalt 200-protsendilise amerikanismiga.

Eile demonstreeriti uut sümbolit Moskva lähistel Alabino sõjaväebaasis korraldatud suurejoonelisel esitlustseremoonial, millest võtsid osa lisaks tankidele ja sõjatehnikale ka mitmed tuntud muusikud ning vigurlende tegevad Su-25 hävitajad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles