Cameron kahetses telefonihäkkija palkamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister David Cameron.
Briti peaminister David Cameron. Foto: SCANPIX

Briti peaminister David Cameron vabandas teisipäeval telefonide ebaseaduslikus pealtkuulamises süüdi mõistetud Andy Coulsoni palkamise pärast oma meediajuhiks.

«See oli vale otsus ning ma ütlen seda täiesti otse,» ütles Cameron salvestatud avalduses pärast Coulsoni süüdimõistmist telefonihäkkimises kõmulehe News of the World toimetajana.

Kaheksa kuud kestnud protsessi lõpetuseks mõistis kohus teisipäeval Coulsoni süüdi, ent vabastas süüdistustest meediamagnaat Rupert Murdochi endise lähedase kaastöötaja Rebekah Brooksi.

2011. aastal Briti meediat raputanud skandaal on seotud 600 inimese telefonisuhtluse ebaseadusliku pealtkuulamise, asitõendite varjamise ja ametiisikutele altkäemaksu andmisega. Teiste seas häkkisid ajakirjanikud sisse tapetud Briti koolitüdruku, Paul McCartney ja Jude Law´ telefonidesse.

Skandaal sundis Murdochi tabloidi sulgema ning ähvardas kukutada ka peaminister Cameroni, kes võttis Coulsoni tööle 2007. aastal pärast seda, kui too oli News of the Worldist pealtkuulamisskandaali ilmsikstuleku ja kahe inimese süüdimõistmise järel lahkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles