Le Peni tabas tagasilöök

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen.
Marine Le Pen. Foto: SCANPIX

Prantsuse Rahvusrinde (FN) liider Marine Le Pen jätkab vaatamata raskustele Euroopa Parlamendis euroskeptikuid koondava fraktsiooni moodustamist.

Selleks et europarlamendis ühe poliitilise vaate esindajatest oma fraktsioon teha, on vaja vähemalt 25 saadikut ning grupis peab olema esindatud vähemalt neljandik ELi liikmesriikidest ehk seitsme maa poliitikud.

Erakondadel oli kuni teisipäevani aega esitada taotlus fraktsiooni moodustamiseks ning Euroopa Vabaduse Alliansi (EFA) fraktsiooni luua soovival Le Penil ei õnnestunud täita vajalikke nõudmisi, sest praeguseks on tema taha asunud kindlalt viie riigi saadikud. Lisaks FNile soovivad on uue fraktsiooni moodustamisest Hollandi Vabaduspartei (PVV), Austria Vabaduspartei (FPO), Belgia Flaami Huvi (VB) ja Itaalia Põhjaliiga.

«See muutub,» ütles Le Pen. «Ma ei muretse üldse. Ma arvan, et see (fraktsioon - toim) moodustatakse enne aasta lõppu,» lisas maikuistel europarlamendivalimistel Prantsusmaal parima tulemuse saavutanud erakonna juht, kelle sõnul on tegemist küll tagasilöögiga, kuid mitte ebaõnnestumisega.

Le Pen ja tema lähim liitlane PVV liider Geert Wilders pidasid läbirääkimisi ka Poola erakonnaga Uus Parempoolne Kongress (KNP), kuid kõnelused nurjusid. Viimase eurosaadikust esindaja Janusz Korwin-Mikke sõnul pidas Le Pen tema koduerakonda liiga ekstreemseks.

«Tema märkused ja poliitilised vaated lähevad vastuollu meie väärtustega,» ütles koostöö KNPga välistanud Le Pen Korwin-Mikke kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles