Kasahhi võimud eemaldasid rutakalt pilkeobjektiks muutunud selfie-kuju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: http://yk.kz

Kasahstani võimud eemaldasid rutakalt monumendi, kui kohalikud hakkasid kujutatut võrdlema selfie't tegevate kääbikutega.

Ust-Kamenogorsti linna püsti pandud kuju püstitati kahe 19. sajandi tuntud isikule – kohalikule mõtlejale ja kirjanikule Abai Kunanbajevile ja Kasahstani eksiili saadetud Vene teadlasele ja demokraatiameelsele Jevgeni Mihhaelisele.

Monument sattus kiiresti linnaelanike pahameele alla, veebilehe Tengri Newsi teatel arvasid kohalikud, et figuurid näevad sellised välja, nagu teeks endast pilti. Uudisteportaalile Nur.kz sõnasid küsitletud inimesed, et kujud sarnanevad kääbikutele.

Isegi üks monumendi kaasautoritest, Vladimir Samoilov tunnistas, et midagi on valesti läinud. Skulptoritele anti kuju lõpetamiseks liiga vähe aega, sõnas mees veebilehele UK-kz. Meil oli asjaga väga kiire ning vaadake, mis nüüd juhtus, ütles mees.

24. juunil otsustasid linnavõimud kuju maha võtta. Monument oli püstitatud päev varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles