Alustati Mistrali ahtriosa pukseerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sevastopoli ahtriosa Peterburis Balti laevatehases.
Sevastopoli ahtriosa Peterburis Balti laevatehases. Foto: SCANPIX

Venemaa laevaehitustööstuse allika kinnitusel alustati Mistral-tüüpi helikopterikandja ahtriosa pukseerimist Lääne-Prantsusmaale.

Peterburis Balti laevatehases ehitatud ahtriosa peaks Lääne-Prantsusmaal Saint-Nazaire´is asuvasse STXi laevatehasesse jõudma kolme nädala pärast. Samas laevatehases ehitatakse Venemaale kahte Mistral-klassi dessantlaeva.

«Mistralite ehitamine on olnud hea kogemus teha Prantsuse laevaehitajatega koostööd, mida me tulevikus kindlasti vajame,» ütles Balti laevatehase esindaja Aleksei Kadilov.

Pukseerimine pidi algama juba 9. juunil, kuid lükati väidetavalt halbade ilmaolude tõttu edasi.

Kremli kinnitusel kulgeb Prantsusmaa ja Venemaa vahel sõlmitud leping Mistral-klassi helikopterikandjate ostuks plaanipäraselt. 2011. aastal sõlmitud lepingu järgi peaks esimene Mistral-tüüpi sõjalaev, mis kannab nime Vladivostok, saadetama Vene sõjalaevastikule oktoobris. Teist, nimega Sevastopol, alles ehitatakse ja see peab lepingu järgi Venemaale jõudma tuleva aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles