Iraagi väed alustasid kopterite toel rünnakut Tikritile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISILi võitlejad Tikritis vangistatud Iraagi sõdureid sihtimas.
ISILi võitlejad Tikritis vangistatud Iraagi sõdureid sihtimas. Foto: SCANPIX

Iraagi julgeolekujõud alustasid neljapäeval helikopterite toel rünnakut pühasõdalaste kätte langenud Tikriti linnale ja suutsid saada oma valdusse strateegilises asukohas paikneva ülikooli.

Pealtnägijate kinnitusel sattus üks valitsusvägede kopteritest mässuliste ägeda tule alla ja kukkus lähedalasuvale staadionile.

Ülikoolihoone tagasivallutamiseks peeti lahinguid sunniidi võitlejatega, ütles Salaheddini provintsi kuberner Ahmed Abdullah Juburi.

Kõrge sõjaväeametniku sõnul on ülikooli hõivamine oluline samm eksdiktaator Saddam Husseni kodulinna tagasivallutamiseks. Sunniidi pühasõdalaste rühmitus Iraagi ja Levandi Islamiriik (ISIL) vallutas linna 11. juunil.

Ülikool asub maanteel, mis viib Baiji linna, aga ka pühasõdalaste kätte langenud sõjaväebaasi.

«Nägin oma silmaga, kuidas kolm kopterit maandusid ja sõdurid kümnete islamistidega lahingut pidasid,» ütles ülikooliprofessor Ahmed al-Jubbour.

Jubbouri sõnul kukkus üks kopteritest staadionile. Ohvrite arvu kohta esialgu andmeid pole. Õpetlase sõnul võtsid ülikooli kõrgemate hoonete katustel positsioonid sisse valitsusvägede snaiprid.

ISIL ja tema liitlased on hõivanud 9. juunil alanud pealetungiga ulatuslikud alad viies Iraagi provintsis.

Tikriti operatsioon on esimene, mille puhul tuuakse sõjavägi lahingupaika kopteritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles