Europarlamendi uues koosseisus said paika jõujooned

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlament.
Europarlament. Foto: SCANPIX.

Euroopa Parlamendi uues koosseisus on saadikuid 186 Euroopa parteist. Pooled neist on uued, pooled tagasivalitud.

Tagasisõidupiletit europarlamenti ei saanud näiteks ükski Kreeka saadik, küll aga aga pea 70 protsenti eelmisse koosseisu kuulunud Saksamaa eurosaadikutest, vahendas ERR Uudised rahvusringhäälingu raadiouudiseid.

Endistest Euroopa Komisjoni volinikest on lubanud Euroopa Parlamendis tööle asuda Olli Rehn, Antonia Tajani, Vivian Reding ja Janusz Lewandowski, EP presidendina jätkab üsna tõenäoliselt sotside esinumber Martin Schulz.

Valimised võitnud Euroopa Rahvapartei (EPP) lubab oma kandidaati esialgu mitte esitada, EPP ehk konservatiivide pressiesindaja Pedro López de Pablo kinnitas, et EPP sõlmis kokkuleppe Euroopa Sotsiaaldemokraatidega toetamaks Martin Schulzi nimetamist EP presidendiks.

Schulzi toetamise eest ootavad konservatiivid toetust Jean-Claude Junckeri nimetamiseks Euroopa Komisjoni presidendiks, üleeile EP sotsiaaldemokraatide fraktsiooni aseesimeheks valitud Marju Lauristini sõnul sotsid alt ära ei hüppa, see võttis Martin Schulzilt küll üsna palju energiat, et veenda nende maade delegatsioone, kus oma maade poliitikast lähtudes oli väga tugev vastuseis koostööle

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles