Neli OSCE vaatlejat on endiselt vangistuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabastatud OSCE eestlasest vaatleja Tõnis Asson väljumas mullu juuni lõpus autost isehakanud Donetski rahvavabariigi peaministri Aleksandr Borodai järelvalve all.
Vabastatud OSCE eestlasest vaatleja Tõnis Asson väljumas mullu juuni lõpus autost isehakanud Donetski rahvavabariigi peaministri Aleksandr Borodai järelvalve all. Foto: SCANPIX

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) juht, Šveitsi president Didier Burkhalter tervitas nelja vaatleja vabastamist, kuid meenutas, et veel neli on endiselt vangistuses ja ka nemad tuleb viivitamatult vabastada.

Burkhalter avaldas tänu kõikidele, kes aitasid kaasa OSCE erivaatlusmissiooni kaheksast vaatlejast nelja vabastamisele, edastas tema kantselei. Samas nõudis ta ka ülejäänud nelja kiiret ja viivitamatut vabastamist.


Neli nüüdseks vabastatud OSCE vaatlejat, nende seas ka üks Eesti kodanik, jäid kadunuks 26. mail Donetski oblastis. Veel neli vaatlejat kadusid 29. mail Luganski oblastis.

Kontaktist kadunud vaatlejatega teatas OSCE alles 19. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles