Ukraina, Gruusia ja Moldova sõlmisid Euroopa Liiduga koostöölepingud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko (keskel) kõrvuti Euroopa Komisjoni presidendi Jose Manuel Barroso ja Euroopa Ülemkogu alalise eesistuja Herman Van Rompuy'ga.
Ukraina president Petro Porošenko (keskel) kõrvuti Euroopa Komisjoni presidendi Jose Manuel Barroso ja Euroopa Ülemkogu alalise eesistuja Herman Van Rompuy'ga. Foto: SCANPIX

Ukraina, Gruusia ja Moldova sõlmisid täna vabakaubandus- ja koostöölepingud Euroopa Liiduga.

Ukraina, Gruusia ja Moldova jaoks on tegu selge sammuga eemale Venemaa Föderatsioonist ja selle planeeritavast Euraasia Liidust.

«Viimaste kuude jooksul on Ukraina maksnud kõrgeimat mõeldavat hinda oma Euroopa unelmate teoks tegemiseks,» ütles Ukraina president Petro Porošenko pärast allkirjastamise tseremooniat.

Tegu on ajaloolise sammuga ka Gruusia jaoks. Koostöölepingutest on veel pikk maa Euroopa Liiduga liitumiseni, kuid vabakabanduslepe tähendab laialdast majanduslikku koostööd ja avab osalistele EL-i 500 miljoni elanikuga turu.

«Gruusia inimesed on valinud demokraatia, reformid ja ümberpöördumatu tee integratsiooniks Euroopaga,» märkis oma avalduses Gruusia peaminister Irakli Garibašvili Brüsselis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles