Iraagi väed jätkasid pealetungi Tikritile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šiitidest vabatahtlikud kaitsevad territooriumi sunni mässuliste eest Kerbala ja Najafi kõrbelisel alal. Foto tehtud 28. juunil.
Šiitidest vabatahtlikud kaitsevad territooriumi sunni mässuliste eest Kerbala ja Najafi kõrbelisel alal. Foto tehtud 28. juunil. Foto: SCANPIX

Iraagi väed jätkasid laupäeval suurpealetungi pühasõdalaste kätte langenud Tikriti linnale.

Keskvalitsus on saatnud Tikriti peale tuhandeid sõdureid, keda toetavad õhu- ja tankiväed. Endise Iraagi diktaatori Saddam Husseini kodulinn langes mässuliste kätte 11. juunil.

Relvajõud vallutasid neljapäeval kopterite toel tagasi strateegilises asukohas oleva ülikoolilinnaku.

Kõrge sõjaväelase sõnul on pealetung kooskõlastatud USA-ga. Ühendriigid on mässuliste tõrjumiseks saatnud Iraaki 180 sõjaväenõunikku ja hakanud kasutama pealinna Bagdadi kohal relvastatud droone, et kaitsta seal olevaid USA diplomaate ja sõdureid.

Sunni pühasõdalaste rühmitus Iraagi ja Levandi Islamiriik (ISIL) ja selle liitlased on vallutanud juunis suured alad viies Iraagi põhja- ja kirdeprovintsis. Lisaks on rühmituse käes alasid Süürias.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles