Islamiäärmusliku ISILi liikmed lõid Süürias risti üheksa meest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiäärmusliku ISILi liikmed.
Islamiäärmusliku ISILi liikmed. Foto: SCANPIX

Julmuste poolest tuntud islamiäärmusliku Iraagi ja Levandi Islamiriigi (ISIL) võitlejad hukkasid ja lõid seejärel Süürias risti üheksa meest, edastas uudistekanal Al-Arabiya.

Neist kaheksa olid president Bashar al-Assadi režiimi ja islamiäärmuslaste vastu võidelnud ülestõusnud. Reedel toime pandud karistusaktsiooni põhjuseks oli ISILi kinnitusel korruptsioon.

Kaheksa meest hukati Aleppo provintsist idas asuvas Deir Haferis, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus. Üks mees löödi risti Al-Babi linnas.

Organisatsioon laadis internetti fotod, kus on näha surnukeha ja teade: «Süüdlane: Abu Adnan al-Anadali. Karistus: hukkamine ja kolm päeva ristil rippumine. Süü: raha väljapressimine kontrollpunktis, süüdistades autojuhte usust loobumises.»

Alla oli kirjutatud usklike vürst, kelle all oletatavasti mõeldakse ISILi juhti Abu Baqr al-Baghdadi.

Sunniidi mässulistest koosnev ISIL võitleb nii Süürias kui Iraagis. Organisatsiooni eesmärgiks on islamiriigi moodustamine mõlema maa territooriumile.

Rahutused Süürias said alguse märtsis 2011 rahumeelsete protestiaktsioonidega, kus nõuti poliitilisi muudatusi, kuid muutusid veriseks arveteklaarimiseks Assadi režiimi poolehoidjate ja vastaste vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles