India võimud süüdistavad majavaringus hooletut ehitustööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad Chennai linna lähistel kokkukukkunud maja rusude vahel ohvreid otsimas.
Päästetöötajad Chennai linna lähistel kokkukukkunud maja rusude vahel ohvreid otsimas. Foto: SCANPIX

Täna tõusis India viimase majavaringu ohvrite arv 17ni, võimud süüdistavad Chennai linna lähedal toimunud õnnetuses hooletut ehitust.

Päästjad otsivad kokku kukkunud 11-korruselise hoone rusude vahel jätkuvalt ohvreid ning viimaste teadete kohaselt on leitud veel kuus inimest.

«Välja on toodud siiani 38 inimest, neist 21 on olnud elus ja 17 surnud,» teatas riikliku katastroofidele reageerimise üksuse vanemametnik S.P. Selvan õnnetuspaigal reporteritele.

Rusude vahel on veel lõksus teadmata arv inimesi.

Politsei on õnnestusega seoses vähemalt viis inimest küsitlemiseks vahi alla võtnud, nende hulka kuuluvad ka ehitusettevõtte juht ja hoone konstrueerinud insenerid, kirjutasid kohalikud ajalehed.

Tamil Nadu osariigi juht Jayalalithaa Jayaram sõnas eile, et õnnetus toimus tõenäoliselt halva ehituskvaliteedi tõttu.

«Meie uurimisest paistab, et ehitajad heakskiidetud ehitusplaanist täpselt kinni ei pidanud,» sõnas ta ajakirjanikele. «Heakskiitmisele saadetud kaval polnud midagi viga, lisas ta. Praegu on liiga vara öelda, mis täpselt valesti läks, kuid paistab, et hoonel olid tõsised strukturaalsed puudujäägid. Oleks pidanud enne tegema teste, et kindlaks teha pinnase sobivus ja asjaolu, kas see suudab sedavõrd suurt raskust kanda.»    

Tamil Nadu osariigis kukkus hoone kokku vaid mõned tunnid pärast seda, kui pealinnas New Delhis varises rusudeks kortermaja, surma sai kümme inimest, sh viis last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles