CNN: Iisrael tegi öösel Gazasse õhurünnakuid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mitme uudisteallika andmetel tegi Iisraeli armee öösel õhurünnakuid Gazasse ning tappis 18-aastase palestiinlase.

CNN edastas, et ööl vastu tänast olevat Iisrael kokku teinud 40 õhurünnakut. Kanali andmed põhinevad Palestiina julgeoleku- ja haiglaallikatel ning rünnaku sihtmärgiks oli äärmusrühmitus Hamas ja teised militaargrupeeringud. 

Iisraeli armee teatas, et alates möödunud nädala pühapäeva õhtust on nad rünnanud Gazas 34 paika.  

Uudisteagentuuri AFP andmetel lasid Iisraeli sõdurid Läänekaldal maha 18-aastase palestiinlase. Palestiina allikate teatel lasti noormees maha põgenikelaagrisse tehtud haarangu käigus.

Iisraeli armee teatas Twitteris, et ka Gazast tulistati Iisraeli rakett, mis siiski kahju ei tekitanud.

Iisraeli sõdurid leidisid eile 12. juunil röövitud kolme teismelise poisi  Eyal Ifrachi, Gilad Shaeri ja Naftali Frankeli  surnukehad.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanjahu süüdistas selles Palestiina äärmusrühmitust Hamasi ning lisas, et «poisid rööviti ja tapeti külmavereliselt».

Netanjahu lubas noorte iisraellaste tapmise eest kättemaksu.

Uudisteagentuuri Reuters andmetel ei ole poiste röövimise taga olnud isikuid tabatud. Iisraeli julgeolekuüksused ründasid öösel kahe kahtlusaluse, kellest üks kannab nime Amer Abu Aisheh eluasemeid.  Juhtum jäädvustati videole, millelt on näha kokku varisenud majaseina ja tulekahju.

Naabermajade elanike sõnul olid rünnatud eluasemed tühjad.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles