USA saadab lisasõdureid Bagdadis asuvat saatkonda turvama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry Iraagis Bagdadis asuva USA saatkonnas juures koos sõduritega
USA välisminister John Kerry Iraagis Bagdadis asuva USA saatkonnas juures koos sõduritega Foto: SCANPIX

USA võimuesindajad langetasid otsuse tugevdada Iraagi pealinnas Bagdadis asuva USA saatkonna julgeolekut.

President Barack Obama kinnitas, et Bagdadi saadetakse 200 lisasõdurit, edastab AFP.

USA teatas paar nädalat tagasi, et Iraaki saadetakse 275 sõdurit, kelle abil kaitstakse selles riigis olevaid USA kodanikke, nende vara ja saatkonda.

Need sõdurid saadeti Iraaki täies lahinguvalmiduses.

Iraagis on viimasel ajal olnud rahutu, kuna suniitidest mässuliste grupeering Iraagi ja Levandi Islamiriik (ISIL) on mitmes paigas rünnanud shiiitlike valitsusvägesid.  Võitlus on kandunud Bagdadile aina lähemale.

Obama lubas Iraaki saata ka 300 sõjalist nõuandjat aitamaks Iraagi valitsusvägesid võitluses äärmusgrupeeringuga. Iraagi peaminister Nuri al-Maliki esitas palve, et USA teeks õhurünnaku, kuid USA keeldus.

USA on Iraagi valitsuselt nõudnud sunniidi ja kurdi vähemuste olukorra parandamist, kuna see aitaks leevendada etnilisi pingeid.

Iraagis toimusid aprillis valimised, kuid uus parlament ei ole erinevate hõimu- ja rahvusgrupeeringute vahel olevate vastuolude tõttu veel kokku tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles