Martin Schulz valiti uuesti europarlamendi presidendiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sakslasest sotsiaaldemokraat Martin Schulz valiti täna Euroopa Parlamendi uue koosseisu esimesel kohtumisel europarlamendi presidendiks.

Viimased kaks ja pool aastat parlamendi presidendina töötanud Schulzi poolt hääletas salajasel hääletusel 409 ja vastu 314 saadikut.  

«On suur au olla esimene tagasivalitud Euroopa Parlamendi president. Võtan seda ülesannet väga tõsiselt, sest parlament on Euroopa demokraatia südameks,» ütles Schulz lühikeses sõnavõtus pärast hääletustulemuse avaldamist.

«Saadikud peaksid nõudma, et need, kellel on ELiga kaubandussuhted, austaksid õigusriigi põhimõtet, mitte tugevama õigust. Kui EL kaitseb inimesi, siis võidame tagasi nende usalduse. Austuse ja inimväärikuse põhimõte peaks juhtima meid meie tegevuses.»

Kirjutamata traditsiooni kohaselt valitakse esmalt kaheks ja pooleks aastaks presidendiks sotside kandidaat ning parlamendi ülejäänud ametiajaks aidatakse presidendikohale Euroopa Rahvapartei esindaja.

Kes on Martin Schulz?

•    Sündinud 20. detsembril 1955 Saksamaal Hehlrathis.

•    Õppinud raamatuäri, töötanud raamatukauplustes ja kirjastustes, olnud raamatukaupluse omanik.

•    Euroopa Parlamendi liige alates 1994. aastast.

•    Saksamaa Sotsiaaldemokraatliku Partei (SPD) liige, valitud erakonnas mitmele ametikohale; Würseleni linnapea (1987–1998)-

•    Kaliningradi Riikliku Tehnikaülikooli audoktor (2009).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles