Putin: Vene-vastased sanktsioonid on šantaaž

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin esines täna Moskvas diplomaatidele.
Venemaa president Vladimir Putin esines täna Moskvas diplomaatidele. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi Vladimir Putini sõnul on Venemaa-vastased sanktsioonid šantaaž ja ühepoolse poliitika ilming.

«Me räägime alati sellest, et sanktsioonid kehtestatakse vastavalt ÜRO põhikirja artiklile nr 7. Või ei vasta need rahvusvahelise õiguse mõistes sanktsioonide sõnale, olles midagi muud. Mingi ühepoolse poliitika instrument,» rääkis riigipea täna Moskvas suursaadikutele ja alalistele esindajatele.

«Kui see pole šantaaž, mis see siis on?» küsis ta ja viitas Mistralite tehinguga seotud Prantsuse pankade ähvardamisele karistustega.

Putin väljendas pahameelt seoses Ühendriikide võimude positsiooniga, mis puudutab dessantlaevade tehingu realiseerimist. «Kõik, mis tehti Prantsuse pankadega – mina arvan, et see ei tekita Euroopas ega ka meil muud, kui nördimust.»

«Oleme teadlikud survest, mida meie Ühendriikide partnerid avaldavad Prantsusmaale, et see ei annaks Venemaale Mistral-klassi laevu üle. Ja me teame ka seda, et nad on andnud mõista, et kui prantslased ei anna meile Mistraleid, siis pankadelt võetakse karistused vaikselt ära või neid siis vähendatakse miinimumini.»

Eelmisel nädalal kirjutas lääne meedia, et USA ja selle partnerriigid Euroopas leppisid üldjoontes kokku sanktsioonide paketi osas, mis on suunatud Venemaa majanduse üksikute sektorite vastu. Jutt käis eelkõige kompaniidest, mis tegutsevad energeetika ja kaitsetööstuse valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles