Hispaania printsess kaebas süüdistuse edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania printsess Cristina.
Hispaania printsess Cristina. Foto: SCANPIX

Troonist loobunud Hispaania kuninga Juan Carlose noorim tütar printsess Cristina kaebas edasi talle esitatud süüdistuse maksupettuses ja rahapesus.

Kohtunik esitas uue kuninga Felipe VI õele 25. juunil süüdistuse, kuid printsessi kaitsemeeskond soovib nüüd, et otsust muudetaks. Lõpliku otsuse võimaliku kohtuprotsessi üle peab langetama Palma de Mallorca kohus. Süüdimõistmisel võib printsessi oodata kuni 11-aastane vanglakaristus.

Süüdistus puudutab printsessi abikaasat Iñaki Urdangaríni ja tema endist äripartnerit Diego Torrest, kes väidetavalt lasid kanda kuue miljoni euro väärtuses riigi raha nendega seotud firmade arvetele.

Süüdistuse kohaselt kantisid mehed Hispaania regionaalsetelt omavalitsustelt spordi- ja turismiürituste korraldamiseks saadud raha endisest profikäsipallurist Urdangaríni juhitud mittetulundusühingule Instituto Nóos ning sealt edasi muudesse firmadesse ja off­shore-kontodele. Cristina oli Nóosi juhatuse liige ning väidetavalt rahapesus kasutatud firma Aizoon üks omanikke.

49-aastasest Cristinast, kes on pärast oma venna Felipe VI saamist kuningaks troonipärimisjärjekorras kuues, sai esimene kuninga veresugulane, kellele on esitatud kuriteosüüdistus. Pärast Felipe VI asumist troonile ei kaitse Cristinat enam ka puutumatus, kuna see laieneb kuningale, tema abikaasale, otsestele eellastele ja järglastele ning kroonprintsile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles