Sarkozy sõnul on süüdistus katse teda alandada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy Foto: SCANPIX

Prantsusmaa ekspresident Nicolas Sarkozy ütles kolmapäeval, et korruptsioonisüüdistuse näol on tegemist groteskse katsega teda alandada.

Sarkozy seadis küsimärgi alla talle süüdistuse esitanud kohtuniku Claire Thepauti erapooletuse, kuna naine on seotud vasakpoolsetega.

Sarkozy, kellele esitati süüdistus korruptsiooniga seotud õigusrikkumistes, eitas seadusega pahuksisse sattumist ning mõistis hukka «poliitilise sekkumise» juhtumisse.

«Ma ei ole kunagi teinud midagi, mis oleks vastuolus vabariigi väärtustega või seadusega,» ütles Sarkozy intervjuus, mille katkeid esitasid telekanal LCI ja raadiojaam Europe 1.

Sarkozyle esitatakse süüdistus korruptsioonis ja kriminaaluurimise mõjutamises. Otsus võeti vastu pärast ekspresidendi küsitlemist, mis vältas 15 tundi.

Prantsusmaa seaduste kohaselt eeldab uurimise alustamine, et kahtlusaluse võimalikust süüst on kaalukaid tõendeid. Sarkozy ise on kõik süüdistused tagasi lükanud.

Prantsuse politsei pidas teisipäeval kinni riigi endise presidendi, et teda korruptsiooniuurimise asjas küsitleda, teavitas varem kohtuallikas.

Võimud pidasid esmaspäeval samas asjas kinni Sarkozy advokaadi Thierry Herzogi ja kaks kohtunikku.

Uurijad püüavad välja selgitada, kas Sarkozy püüdis Herzogi abiga takistada kohtumõistmist, hankides kahelt kohtunikult siseinfot ühe teise juurdluse käigu kohta. Samuti on uurimisel, kas ekspresidendile vihjati seadusevastaselt, et tema mobiiltelefoni kuulatakse pealt seoses kahtlusega, et tema 2007. aasta valimiskampaaniat rahastas endine Liibüa diktaator Muammar Gaddafi.

Uurimine võib anda hoobi Sarkozy lootustele naasta tipp-poliitikasse enne 2017. aasta presidendivalimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles