Die Presse: Ilves kritiseeris Austria presidenti Putiniga kohtumise pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria president Heinz Fischer ja Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves andsid esmaspäeval Kadriorus pressikonverentsi.
Austria president Heinz Fischer ja Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves andsid esmaspäeval Kadriorus pressikonverentsi. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Eesti president Toomas Hendrik Ilves kritiseeris Austria presidenti Heinz Fischerit Vene presidendi Vladimir Putiniga kohtumise pärast, kirjutas Austria päevaleht Die Presse. «Sedavõrd ohtra vägivalla järel ei saa samal kombel asju edasi ajada,» sõnas Ilves esmaspäeval Tallinnas pärast Fischeriga vestlemist.

«Venemaa ei saa olla strateegiliseks partneriks,» sõnas Ilves, pidades silmas South Streami lepingut, mille Austria nafta- ja gaasikompanii OMV ja Vene gaasihiid Gazprom möödunud nädalal Putini visiidi raames sõlmisid.

«Me oleme väga mures,» sõnas Die Presse teatel Venemaaga piirneva NATO-riigi juht, viidates Krimmi annekteerimisele. «Enam ei saa usaldada pärast 1945. aastat sõlmitud julgeolekulepinguid,» ütles Ilves ja lisas, et tegu on väga ohtliku olukorraga.

Fischer rõhutas aga, et praeguses olukorras on oluline sidekanaleid avatuna hoida ja üksteisega vestelda. Ka sõnas Austria president, et Viinis Putiniga kohtudes toonitas ta, et Austria toetab Ukraina presidendi Petro Porošenkot.

Fischer viibis nädala algul Eestis ja Lätis kolmepäevasel ametlikul visiidil. Viimati käis Fischer Eestis 2010. aastal ning kohtus samuti Ilvesega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles