Helsingis lammutati kaks mustlaslaagrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontserdihall ja konverentsikeskus Finlandia-talo.
Kontserdihall ja konverentsikeskus Finlandia-talo. Foto: SCANPIX

Helsingi kesklinnas lammutati täna hommikul kaks mustlaslaagrit, neist üks oli Finlandia-talo juures asuvas pargis ja teine Linnanmäki lõbustuspargi lähistel.

Komissar Usmo Juvonen rääkis Helsingin Sanomatele, et illegaalsete laagrite kohta on sel aastal tulnud teateid peaaegu iga päev. Neid on lammutatud enam kui mullu.

«Helsingi linn lõhub laagrid, meie oleme neid aidanud ja turvanud lammutustöid. Kõik on sujunud ilma probleemideta ja rahulikult,» rääkis politseikomissar Juvonen.

Politseinikud on sekkunud teravatesse situatsioonidesse ja püüdnud laagri rajamist ära hoida. Mustlasi on saadetud Rastila laagripaigale.

Nimetuks jääda soovinud linnaametniku sõnul on sel suvel likvideeritud kolm mustlaslaagrit. Lisaks Finlandia-talo ja Linnanmäki lõbustuspargi lähistel asunutele likvideeriti mais üks illegaalne elupaik Hietaniemi tühjas kohvikuhoones.

Mustlaste ebaseaduslike elupaike ümbruses on pärast laagri likvideerimist tulnud prahi ja jäätmete tõttu viia läbi põhjalik koristusoperatsioon, lisas linnaametnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles