Merkel ja Hollande palusid Putinilt abi separatistide mõjutamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa klantsler Angela Merkel vestlemas Prantsus presidendi François Hollande'iga.
Saksa klantsler Angela Merkel vestlemas Prantsus presidendi François Hollande'iga. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa ja Saksamaa ärgitasid Vene presidenti Vladimir Putinit neljapäeval Ukraina separatistide rahuläbirääkimistele toomiseks oma mõjuvõimu kasutama, teatas Prantsuse presidendi kantselei.

Saksa kantsler Angela Merkel ning Prantsuse president François Hollande palusid Putinilt abi kontaktgrupi kohtumise organiseerimiseks enne viiendat juulit, et panna paika Ukraina vaherahu tingimused.

«Nad [Merkel ja Hollande] palusid Putinilt abi separatistide rahukõnelustele kutsumiseks ning kokkuleppele jõudmiseks Ukraina võimudega,» teatas Élysée palee.

Putin väljendas tõsist muret suureneva ohvrite arvu ja põgenike pärast Ida-Ukrainas.

«Vladimir Putin väljendas tõsist muret suureneva arvu rahumeelsete tsiviilisikute ja Ukraina kaguosast Venemaale suunduvate põgenike arvu järsu tõusu pärast,» teatas Kreml telefonivestluse järel avalduses.

«Kolme riigi liidrid avaldasid toetust Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) senisest aktiivsemale rollile olukorra vaatlemiseks konfliktipiirkonnas,» seisis avalduses.

Putini, Hollande'i ja Merkeli telefonivestlus leidis aset päev pärast Ukraina, Vene, Saksa ja Prantsuse välisministrite kohtumist Berliinis, kus ei jõutud kokkuleppele relvarahu taaskehtestamises.

Ukraina president Petro Porošenko teatas esmaspäeval otsusest jätta relvarahu pikendamata ja alustada riigi idaosa separatistide vastu pealetungi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles