Iisrael viib vägesid Gaza sektori lähistele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli armee sõdurid.
Iisraeli armee sõdurid. Foto: SCANPIX

Iisrael on hakanud seoses suhete pingestumisega islamistliku Hamasiga viima Gaza sektori piiri lähistele vägesid, teatasid anonüümseks jäänud Iisraeli kaitseametnikud neljapäeval.

Iisrael süüdistab Gazas võimul olevat Hamasi kolme teismelise röövimises ja tapmises Jordani Läänekaldal ning on vahistanud sadu islamiste ja ähvardanud ka meetmete karmistamisega.

Ida-Jeruusalemmas jätkusid neljapäeval kokkupõrked politsei ja palestiinlaste vahel. Pinged vallandas kolmapäeval palestiina nooruki röövimine ja arvatava surnukeha leidmine linnalähedasest metsatukast.

Peaminister Benjamin Netanyahu kutsus mõrva asjaolusid kiiresti välja selgitama.

Iisraeli armee teatel tulistasid islamistid ööl vastu neljapäeva Gazast üle tosina raketi, pihta sai kaks elumaja, kuid vigastatuid pole. Iisrael omakorda vastas öiste õhulöökidega Hamasi sihtmärkide pihta, palestiina meediku sõnul sai haavata kümme tsivilisti.

Neljapäeval tabas Iisraeli lõunaosas tööstuspiirkonda veel kaks raketti.

Iisraeli vägede suurendamine Gaza piiri lähistel võib tähendada ettevalmistusi sõjaliseks operatsiooniks või ka kaitsepositsiooni tugevdamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles