Aserbaidžaani kohus mõistis 19-aastase Alijevi kriitiku vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aserbaidžaani president Ilham Alijev.
Aserbaidžaani president Ilham Alijev. Foto: SCANPIX

Aserbaidžaani kohus mõistis täna opositsiooniaktivisti väidetava narkokuriteo tõttu viieks aastaks vangi. Mees oli pidanud populaarset võimukriitilist Facebook-i lehekülge.

Bakuu kriminaalkohus mõistis Omar Mamedovi süüdi narkootikumide omamises ja määras talle karistuseks viieaastase vangistuse, ütles aktivisti advokaat Alair Gassanov uudisteagentuurile AFP. Gassanovi sõnul on süüdistused fabritseeritud ning otsus poliitiliselt motiveeritud.

Mamedov vahistati jaanuaris, kui politsei oli tema kodust väidetavalt leidnud kuus grammi heroiini. Viimased kuud on ta veetnud eeluurimisvanglas.

19-aastane Mamedov kuulub opositsioonierakonda Tsiviilühiskond ja  juhib demokraatlikku . noorteliikumist Ahhõn. Oma Facebooki-lehel avaldas ta president Ilham Alijevi suhtes kriitilisi postitusi. Lehekülg AZTV Pickups (https://www.facebook.com/pazaztv) avaldab satiirilist valitsusvastast materjali, näiteks kultuure ja kollaaže. Lehekülg on võitnud teistelt Facebooki-kasutajatelt üle 60 000 like’i.

Inimõiguslased on väitnud on alates Alijevi kolmandaks tagasivalimiseks möödunud aastal on Aserbaidžaani võimud hakanud senisest tugevamini opositsionääre pitsitama. Valitsus on kõik sellesisulised süüdistused ümber lükanud kui absurdi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles