Saadik: Prantsusmaa täidab Mistralide tarnimise leppe probleemideta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene mereväelane Mistrali taustal.
Vene mereväelane Mistrali taustal. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa täidab oma kohustused Mistralide tarnimisel Venemaale, kui Euroopa Liit ei rakenda mingeid keelavaid sanktsioone, ütles täna Prantsuse suursaadik Moskvas Jean-Maurice Ripert.

«Lepingu kohaselt peab esimene laev olema tarnitud Venemaale oktoobris. Just sellel etapil peab Prantsuse valitsus andma välja ekspordilitsentsi. Kui Euroopa Liit ei rakenda täiendavaid sanktsioone, pole alust arvata, et seesugust luba ei anta,» ütles ta usutluses Interfaxile.

«Prantsusmaa on riik, mis täidab oma kohustused. Praegu jätkame Mistralide Venemaale tarnimise lepingu täitmist ilma igasuguste probleemideta,» lisas saadik.

Diplomaat meenutas, et Mistralid antakse Venemaale üle Prantsuse relvastuseta.

Universaalne dessantlaev-kopterikandja Mistral on 199 meetrit pikk ja arendab kiirust üle 18 sõlme. See on Prantsuse mereväe suuruselt teine laev.

Meeskonna suuruseks on 177 inimest, alus võib pardale võtta 481 inimest, 13 lahingutanki ja 70 autot. Laeva kopterirühma kuulub 16 lennumasinat, pardale mahub üheaegselt kuus kopterit.

Kahe helikopterikandja müük Venemaal on pärast Venemaa agressiooni Ukraina vastu sattunud NATO, USA ja mitme teise alliansi liikmesriigi kriitika alla. Laevad valmivad Prantsusmaa Saint-Nazaire'i laevatehases ja tehingu hinnaks on 1,2 miljardit eurot.

Leping allkirjastati 2011. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles