Porošenko: Ukraina jätkab sõjalisi samme separatistide vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko.
Ukraina president Petro Porošenko. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko ütles laupäeval, et tema valitsus jätkab sõjalisi samme Donetski ja Luganski piirkonna venemeelsete separatistide vastu.

«Ma olen kaugel eufooriast. Olukord on väga raske. Terroristid kaevuvad suurtes linnades. Ees on veel palju katsumusi,» ütles president pöördumises rahvale.

Korraldus «tõmmata piiramisrõngas terrroristide ümber koomamale ning jätkata operatsiooni Donetski ja Luganski piirkonna vabastamiseks» on endiselt jõus, kinnitas riigipea.

Mässulised ei ole nõustunud relvarahu tingimustega. «Nad ei ole seda toetanud ning nad saavad ja jätkuvalt saavad, kohase karistuse selle eest.»

Porošenko sõnul andis ta relvajõududele korralduse väga hoolikalt oma operatsioone planeerida ning tagada elanikkonna maksimaalne kaitstus.

President avaldas ka tunnustust Slovjanski vallutanud vägedele ning ütles, et sellel sündmusel on «tohutu sümboolne tähendus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles