Video paljastas, et ISILi võimaliku juhi käel on kallihinnaline kell

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abu Bakr al-Baghdadi
Abu Bakr al-Baghdadi Foto: Wikipedia.org

Äärmusislamistliku grupeeringu Iraagi ja Levanti Islamiriigi (ISIL) salapärane juht Abu Bakr al-Baghdadi tegi möödunud laupäeval videopöördumise, milles nõuab moslemite kuuletumist endale. 

Youtube`i pandud videol on näha küll al-Baghdadi sarnast isikut, kuid siiski ei saa kindel olla, kes see on.

ISIL teatas möödunud nädalal kalifaadi rajamisest ning al-Baghdadi saamisest kaliifiks nime all Ibrahim.

Videol esinev mees sõnas, et ta kannab suurt vastutust.

Videot näinute sõnul on kaliifil lisaks suurele ja raskele vastutusele veel midagi rasket. Nimelt paistab ta randmelt hinnaline käekell, mis viitab, et sel isikul ei paista olevat rahalisi raskusi.

Briti väljaande The Telegraph andmetel võib tegemist olla Rolexi, Sekonda või Omegaga.

Kallis kell on kahandanud mõnevõrra tumedasse riietatud džihadisti tõsiseltvõetavust. Ta kutsub videopöördumises moslemeid üles taastama oma au, õigused, jõud ning saada maailma juhiks.

ISILi võitlejate poolt Iraagis Moslis asuvas mošees üles võetud video on erand, kuna al-Baghdadi ei ole varem sellisel viisil avalikkuses esinenud. Maailma meedias temast liikuvad kõige värskemad fotod pärinevad ajavahemikust 2005 – 2009, kui ta oli pärast Iraagi sõda USA vangilaagris.

Iraagi võimud edastasid möödunud laupäeval, et see video on võltsing. Nad põhjendasid, et al-Baghdadi sai Iraagi armee operatsioonis vigastada ning videol oleval isikul ei ole vigastusi näha.

«See ei ole tema. Analüüsisime videot ja leidsime, et tegemist on võltsinguga,» sõnas kindral Saad Maan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles