Iisraeli peaminister helistas elusalt põletatud palestiina poisi isale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrvatud Mohammed Abu Khder.
Mõrvatud Mohammed Abu Khder. Foto: SCANPIX

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu avaldas telefonitsi kaastunnet möödunud nädalal Jeruusalemmas tapetud palestiina poisi isale.

«Ma tahaksin väljendada Iisraeli kodanike nördimust teie poja taunitava tapmise eest,» ütles Netanyahu tapetud 16-aastase Mohammed Abu Khderi isale Hussein Abu Khderile päev pärast seda, kui Iisraeli meedia teatas kuue juudi ekstremisti kinnipidamisest, keda kahtlustatakse nooruki mõrvas. Kolm kinnipeetavat on alaealised.

«Me tegutsesime kohe, et mõrvarid tabada. Me toome nad kohtu ette ja neid koheldakse seaduse täie karmusega,» lisas valitsusjuht. «Me mõistame hukka igasuguse jõhkra käitumise. Teie poja mõrv on põlastusväärne ja seda ei saa heaks kiita ükski inimolend.»

16-aastane Mohammed rööviti möödunud nädalal Ida-Jeruusalemmas. Kodunt minema viidud poisi põlenud surnukeha leiti hiljem metsatukast. Patoloogid leidsid poisi kopsudest suitsu, mis tähendab, et ta oli põletamise ajal elus.

Poisi matuste järel puhkesid laupäeval kokkupõrked Iisraeli politsei ja palestiina meeleavaldajate vahel. Rahutused levisid ka Ida-Jeruusalemmast põhja pool asuvatesse araablastega asustatud linnadesse.

Mohammedi mõrva seostatakse kättemaksuga kolme möödunud kuul Läänekaldal röövitud ja tapetud Iisraeli nooruki eest. Iisraeli võimud pole taolisi väiteid aga kinnitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles