Gandhi kuju hakkab seisma tema suure vastase Churchilli kõrval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahatma Gandhi kuju New Delhis.
Mahatma Gandhi kuju New Delhis. Foto: SCANPIX

Briti ülemvõimu vastu Indias võidelnud ja korduvalt selle eest vangistatud Mahatma Gandhi kuju hakkab seisma Ühendkuningriigi parlamendihoone ees kõrvuti tema suurimate vaenlastega, teatas täna rahandusminister George Osborne.

New Delhis India uue peaministri Nadendra Modi valitsusega kohtunud Osborne teatas, et Suurbritannia austab Ganhdi mälestust kujuga Parlamendi väljakul. See tähendab, et India rahva isa hakkab seisma kõrvuti tema omaaegse suurima vastase sõjaaegse Suurbritannia peaministri Winston Churchilliga, kes avaldas kunagi muuhulgas lootust, et Gandhi sureb oma paastumise kätte ja nimetas teda poolpaljaks fakiiriks.

Parlamendi väljak asub Westministeri palee vastas ja on täidetud skulptuuridega riigimeestest ning teistest ajaloolistest suurkujudest.

Nii Osborne kui Ühendkuningriigi välisminister William Hague kohtuvad täna ka Modiga ning arutavad majandussidemete arendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles