Rõivas: Prantsusmaa jätkab kohaolekut meie regioonis

Indrek Lepik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas
Peaminister Taavi Rõivas Foto: Margus Ansu / Postimees

President Hollande kinnitas peaminister Rõivasele, et pärast NATO tippkohtumist kavatseb Prantsusmaa oma kohalolekut meie regioonis kindlasti jätkata.

Hommikul Pariisis François Hollande’iga kohtunud Taavi Rõivas suhtles kolleegiga nii Eesti-Prantsuse kaitsekoostööst kui Ukraina kriisi teemadel.

«Meil on väga tugev kaitsekoostöö olnud: prantslased on tänulikud, et eestlased nendega koos välismissioonidel on osalenud, ning mul oli võimalik [presidenti] otse tänada hindamatu väärtusega abi eest eestlastest pantvangide vabastamisel,» sõnas Rõivas.

Kahe riigi kaitsekoostöö tugevust näitab peaministri sõnul ka fakt, et Prantsusmaa on juba neljal korral Balti õhuturbemissioonil osalenud. Rõivase sõnul jätkub senine koostöö ka pärast septembrikuist NATO tippkohtumist Walesis.

Mistralide saatus selgub oktoobris

«Usun, et Euroopa julgeoleku seisukohast pole hea, kui praeguses olukorras neid laevu müüa, kuid peame arvestama, et siin on tegu varasemate kokkulepetega, ja eks lõplikud otsused tulevad oktoobris,» kirjeldas Rõivas laevamüügitehingut.

Tehingust venelastega hoolimata peab peaminister Prantsusmaa rolli Ukraina kriisi lahendamisel märkimisväärseks: «Prantslastel on kindlasti oma aktiivne roll dialoogi otsimisel ja edendamisel. Sarnaselt [Angela] Merkelile on ka Hollande väga aktiivselt panustamas selleks, et [Petro] Porošenko ja [Vladimir] Putiniga kontakti hoida ja osapooli rahumeelsete lahendusteni tüürida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles