Iisrael lubab Ashtoni suletud Gaza sektorisse

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Catherine Ashton.
Catherine Ashton. Foto: SCANPIX

Euroopa Ülemkogu välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja Catherine Ashton külastab juulis suletud Gaza sektorit.

Ashtoni esindaja kinnitusel külastab möödunud aastal üllatuslikult euroliidu esidiplomaadiks saanud Ashton Gazat 17. ja 18. juulil, vahendas uudisteagentuur AFP.

Kitsast rannariba külastavad sel kuul ka Hispaania, Pranstusmaa ja Itaalia välisministrid, kes kontrollivad, kas Iisrael on leevendanud Gazale kehtestatud blokaadi.

Gaza on muust maailmast ära lõigatud juba 2007. aastast, kui nii Iisrael kui Egiptus sellele pärast Hamasi valimisvõitu blokaadi kehtestasid. Vaatamata rahvusvahelisele survele pole nad kontrolli piirialade üle lõdvendanud.

Iisrael on põhjendanud blokaadi vajadusega ohjeldada Hamasi võitlejaid ning on korduvalt pommitanud Egiptuse-Gaza piiril asuvaid tunneleid, mida kasutatakse salakauba ja -relvade smugeldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles