Amnesty International: ELi riikide piirivalvepoliitika ohustab pagulaste õigusi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amnesty International: ELi riikide piirivalve ohustab pagulaste õigusi
Amnesty International: ELi riikide piirivalve ohustab pagulaste õigusi Foto: SCANPIX

Inimõigusorganisatsiooni Amnesty International raportis seisab, et Euroopa Liidu karm piirivalvepoliitika raskendab turvapaiga saamist liidu aladel.

Raporti kohaselt kulutas EL 2007 – 2013 ligi kaks miljardit eurot piirivalvele, samas kui põgenike ja asüülitaotlejate abistamiseks kulutati kogu ELis vaid 700 miljonit eurot, edastab mtv.fi.

Inimõigusorganisatsiooni arvates on ELi riikide piirivalves puudujääke riikide omavahelised teabeedastamises ja koostöös.

«Tegelikkuses on nii, et ELi riigid maksavad naaberriikidele oma piiride valvamise eest,» teatas Amnesty Internationali pagulasasjatundja Susanna Mehtonen.

Ta selgitas, et ELi riigid püüavad koostöös peatada suure pagulaste ja põgenike voolu juba enne ELi piire, samas aga tekib tihti probleeme mõnda riiki lõksu jäänutega ning nende inimõiguste tagamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles