Palestiina äärmuslased tulistasid Jeruusalemma ja Tel Avivi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketirünnaku ajaks oma Tel Avivis asuva kodu keldrisse varjunud elanikud.
Raketirünnaku ajaks oma Tel Avivis asuva kodu keldrisse varjunud elanikud. Foto: SCANPIX

Gaza sektorit kontrolliv Palestiina islamirühmituse Hamas sõjaline tiib tulistas Iisraeli linnade pihta rakette, juudiriik vastas õhulöökidega.

Iisraeli teatel tabas ööl vastu tänast riigi lõunaosa neli raketti, vähemalt viis Tel Avivi pihta tulistatud raketti tegi täna hommikul kahjutuks Raudkupli-nimeline raketikaitsesüsteem. Vahetult enne südaööd Gazast välja tulistatud mitmed raketid küündisid ka Jeruusalemma lähistele, kuid ei toonud kaasa ohvreid ega vigastusi.

Seni kõige kaugemale tulistatud rakett küündis Hadera linnani, mis asub saja kilomeetri kaugusel Gaza põhjaosast. Iisraeli allikate teatel oli tegemist M-302 maa-maa-tüüpi raketiga. Suurematest linnadest võeti sihikule veel ka Haifa.

Hamas hoiatas, et nüüdsest on sihtmärgid kõik iisraellased ning Iisrael maksab õhurünnakute pärast tohutut hinda. «Selle agressiooni valguses kinnitame, et sionistlik vaenlane ei tohiks unistada rahust ja stabiilsusest,» ütles Hamasi esindaja Abu Obeida, kelle sõnul on Iisrael rikkunud 2012. aasta vaherahu tingimusi.

Viimastel andmetel on alates teisipäevast, mil Iisrael alustas Gazas sõjalist operatsiooni «Kaitseserv» on Iisraeli rünnakutes saanud surma vähemalt 28 ja haavata 150 palestiinlast. Iisrael pole seni kaotusi kandnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles