Texases ja Mehhikos evakueeriti tormi tõttu kümned tuhanded inimesed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio Grande jõgi ajab üle
Rio Grande jõgi ajab üle Foto: SCANPIX

Texase-Mehhiko piiri lähedal tõusis veetase mitu päeva kestnud vihmasadude tõttu läbi aastakümnete kõrgeimale tasemele. Piiril asuvad kaks silda suleti ning kümned tuhanded inimesed evakueeriti oma kodudest, kuna piirkonda ähvardab taas järjekordne torm.

Orkaan Alexi ja sellele järgnenud paduvihmade tõttu tõusis Rio Grande jõe veetase ohtlikule tasemele, mistõttu suleti Laredo ja Nuevo Laredo vaheline piir ning ka teine piiriületuskoht, mis on tuntud Colombia silla nime all, vahendab Telegraph.

Üleujutuse ohu tõttu evakueeriti Vega Verde, Del Rio allüksuse (Texas) elanikud ning Mehhiko põhjaosariigis Coahuilas on juba 10 000 maja kannatada saanud. «See tähendab, et 40 000 inimesel ei ole hetkel kusagil magada,» ütles kuberner Humberto Moreira.

Anahuacis evakueeriti aga 18 000 inimest oma kodudest. Anahuaci linnapea Santos Garza Garcia sõnul on vähemalt 1500 kodu üleujutatud.

Eelmisel nädalal põhjustas orkaan Alex suuri kahjustusi ning tappis vähemalt 12 inimest Mehhiko linnas Nuevo Leonis. Samuti jättis torm 130 000 majapidamist ilma veeta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles