Vene rahandusministeerium arvustas Putinit fondide raha kasutamise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa rahandusministeerium ei ole rahul sellega, kuidas president Vladimir Putin kasutab riiklike fondide raha, mis on mõeldud mustadeks päevadeks, ja nimetab seda lühinägelikuks käitumiseks, kirjutab Bloomberg News.

Ministeeriumi võlaosakonna juhataja Konstantin Viškovski tõi näiteks, et praegu, kus Ukraina kriisi tõttu Venemaa investeeringud vähenevad, kasutatakse fondide raha hetkeprobleemide lahendamiseks, kuigi nende algne eesmärk oli pikaajalise stabiilsuse tagamine. Ukraina kriis on viinud Venemaa majanduse langusse ja Viškovski hinnangul kasutab Putin fondide raha majanduskasvu ergutamiseks.

Umbes 88 miljardit dollarit on jagatud reservfondi ja riikliku heaolufondi vahel. Reservfondi eesmärk on aidata katta eelarvepuudujääki ja heaolufondi eesmärk on toetada pikaajalisi riigile tähtsaid projekte.

Viškovski sõnul on valitsus nüüd asunud muutma fondide raha kasutamise reegleid, mis puudutavad investeerimisobjektide valikut ja krediidireitingut. Näiteks on valitsus juba heaks kiitnud 4,4 miljardi dollari eraldamise Baikali-Amuuri raudteele.

Venemaa eksrahandusminister Aleksei Kudrin väidab, et fondide raha kasutamine aitab varjata reformidega viivitamist ja majanduse halba struktuuri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles