Venemaa propagandamasin süüdistab Ukraina sõdureid väikelapse risti löömises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid
Ukraina sõdurid Foto: SCANPIX

Venemaa riiklikus telekanalis Pervõi Kanal möödunud nädalalõpul näidatud intervjuu, kus üks väidetav Ukraina põgenik räägib, kuidas Ukraina sõdurid lõid risti väikese poisi, on saanud karmi kriitika osaliseks.

Kanal näitas vene põgenikelaagris elava naisega tehtud intervjuud, milles naine väitis, et Ukraina sõdurid lõid Ida-Ukrainas Slovjanskis reklaamtahvlile risti ühe separatisti kolmeaastase poja, edastab mtv.fi.

Naise sõnul hoidsid kaks sõdurit last kinni, samas kui kolmas lõi lapse risti.

Mitte ükski teine allikas peale Vene telekanali ei ole sellist uudist edastanud ega seda ka kinnitanud. Pervõi Kanal ei ole intervjuus esitatud väidet kommenteerinud.

Varem uudisteagentuuri lenta.ru peatoimetajana töötanud Galina Timtšenko tõdes, et Pervõi Kanal rikkus ajakirjanduseetikat ja –reegleid.

«Esitatud väidete kohta ei ole tõendeid, kuid  Venemaal mitte keegi ei küsi, kas see ikka vastab tõele, » lausus ajakirjanik.

Telekanali väidet kritiseeris oma blogis ka Venemaa opositsioonäär Aleksei Navalnõi. «Kas propagandistid on täiesti segaseks läinud? Selliste lugude väljamõtlejad on ohuks kogu ühiskonnale,» kirjutas Navalnõi.

Ukraina siseministeeriumi pressiesindaja Natalja Stativko sõnas, et Venemaa propaganda käib natsi-Saksamaa propagandaministri Joseph Goebbelsi jalajälgedes.

Stativko lisas, et mida suuremaid valesid Venemaa meedia esitab, seda kasulikum on see riigi propagandamasinale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles