Iisraeli peaminister vallandas asekaitseministri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu Foto: SCANPIX

Iisareli peaminister Benjamin Netanyahu vallandas eile riigi asekaitseministri Danny Danoni, kuna viimane kritiseeris avalikult valitsuse tegevust ja Iisareli armee võitlust Gaza islamistidega.

Koalitsioonivalitsuse parempoolsed on Netanyahule survet avaldamas ning talt nõutakse senisest laiaulatuslikuma sõjalise operatsiooni korraldamist islamistliku organisatsiooni Hamas vastu ning maavägede saatmist Gazasse, edastab Reuters.

Danny Danon, kes on Netanyahu partei noorim liige, ründas eile Iisraeli valitsuse otsust kiita heaks Egiptuse pakutud vaherahu.

«Järjekordselt on Hamas see, mis kõike määrab. Me peame algatuse uuesti enda kätte võtma ning  tehtud vea parandama,» lausus asekaitseminister.

Hamas ei võtnud vaherahu tingimusi vastu ning võitlus on jätkunud.

Selle aasta mais, kui Danon avaldas kritiseeriva artikli USA välisministri John Kerry kohta, astus Iisraeli valitsus ebatavalise sammu ning teatas, et Danoni seisukohad ei kajasta Iisraeli valitsuse nägemust.

Netanyahu põhjendas Danoni vallandamist sellega, et asekaitseministri kommentaarid olukorras, kus sõjategevus on kriitiliseks muutunud, näitavad ta vastutustundetust.

«Selliste seisukohtade valguses, mis väljendavad valitsuse mitteusaldamist ja ka valitsusjuhi mitteusaldamist, leian et tal on aeg tagasi astuda,» teatas Netanjahu.

Pärast vallandamist edastas Danon Facebookis, et Iisraeli peaministri viimaste aastate diplomaatia on üsna nõrk olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles