Allikas: USA valmistab ette ühepoolseid sanktsioone Venemaa vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin Vene keskpanga juhi Elvira Nabiullina ja rahandusminister Anton Siluanoviga BRICS kohtumisel.
Venemaa president Vladimir Putin Vene keskpanga juhi Elvira Nabiullina ja rahandusminister Anton Siluanoviga BRICS kohtumisel. Foto: SCANPIX

Washingtonist tulevad signaalid annavad märku sellest, et USA on ette valmistamas Venemaale selle agressiooni eest Ukraina vastu ühepoolseid majandussanktsioone, sõltumata sellest, kas Euroopa Liit suudab lisasanktsioonides kokku leppida või mitte.

Ühendriikide valitsus on ette valmistanud terve paketi ühepoolseid meetmeid, et anda Venemaa majandusele uusi hoope, mis läheksid käiku isegi juhul, kui EL lisasanktsioonides kokkuleppele ei jõua, ütles kõrge USA ametiisik anonüümsuse tingimusel AFP-le.

Otsust, mis tähistaks eemaldumist põhimõttest liikuda sanktsioone kehtestades tandemina ELiga, veel langetatud ei ole, lisas ametiisik.

USA eelistaks liikuda koos ELiga, sest sel juhul oleksid sanktsioonid efektiivsemad. President Barack Obama on kulutanud nädalaid toetuse kogumisele ELi liikmesriikide seas.

Valge Maja hinnangul ei ole Venemaa täitnud juhtivate tööstusriikide ühenduse G7 eelmisel kuul esitatud tingimusi Ukraina destabiliseerimise lõpetamiseks.

Tingimuste seas on nõue, et Venemaa sulgeks piiri raskerelvade saatmisele Ida-Ukrainasse. Samuti soovib lääs, et Venemaa teeks koostööd Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooniga (OSCE) Vene-Ukraina piiri vaatlemisel. Lisaks ootavad lääneriigid Venemaalt survet separatistidele relvade mahapanekuks.

«Mida kauem see kestab, seda keerulisem on meil aidata Ukraina majanduslikult ja poliitiliselt stabiilsele jalgealusele, kus me sooviks seda näha,» ütles eile Valge Maja pressiesindaja Josh Earnest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles