Video: Costa Concordia nihkus suuroperatsiooni teisel päeval juba pisut paigast

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2012. aastal madalikule sõitnud Itaalia kruiisilaeva paigast liigutamise ja sadamasse pukseerimisega tegeleva suuroperatsiooni teisel päeval võis juba näha, kuidas laev oma esialgsest asukohast pisut eemale nihkus. 

Costa Concordia sõitis karile Giglio saare lähedal 13. jaanuaril 2012. aastal, selle pardal oli 4229 reisijat ning meeskonnaliiget 70 riigist. Õnnetuses hukkus 32 inimest.

Laev vajus pärast karilesõitmist kreeni, paljud reisijad olid sunnitud vette hüppama või libistama ennast mööda laeva külge alla. 

Laeva ujuvaks muutmist alustati esmaspäeval. Laeva külgedele selle stabiilselt paigal püsimiseks paigutatud veega täidetud mahutitesse pumbatakse õhku, et taastada laeva ujuvus. 114 500 tonni kaaluvat alust tuleb kergitada veel kümme meetrit.  Pärast täielikku pinnaletõstmist, milleks kulub ilmselt umbes nädal, pukseeritakse Costa Concordia Genovasse lammutamisele. 

Võrdlus: Costa Concordia asend pärast madalikule sõitmist 2012. aastal ja möödunud aastal pärast vraki stabiliseerimist.
Võrdlus: Costa Concordia asend pärast madalikule sõitmist 2012. aastal ja möödunud aastal pärast vraki stabiliseerimist. Foto: ANDREAS SOLARO / VINCENZO PINTO/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles