Egiptuses vangistati Tahriri vägistajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptlannad seksuaalvägivalla vastasel meeleavaldusel.
Egiptlannad seksuaalvägivalla vastasel meeleavaldusel. Foto: SCANPIX

Egiptuse kohus saatis täna eluks ajaks vangi seitse meest, kes olid korraldanud seksuaalrünnakuid Kairo Tahriri väljakul. Veel kaks meest pandi sama asja eest trellide taha 20 aastaks.

Pärast Hosni Mubaraki kukutamist 2011. aastal on seksuaalvägivalla probleem Egiptuses järjest kasvanud. Meestejõugud on naisi sageli rünnakud meeleavaldustel, eriti just protestide keskmes olnud Tahriri väljakul.

Täna süüdi mõistetud meestele pika vangistuse kaasa toonud rünnakud toimusid 3. ja 8. juunil, kui miitinguga meenutati Sisi valimisvõitu ja inauguratsiooni, ning mullu 25. jaanuaril, kui Egiptus tähistas 2011. aasta ülestõusu teist aastapäeva.

Vangi saadetud mõisteti süüdi naiste röövimisets, vägistamistes, seksuaalrünnakutes, mõrvakatsetes ja piinamistes.

Eluaegne vangistus Egiptuses kestab 25 aastat. Pärast vabanemist peavad need süüdimõistetud veel viis aastat elama politsei järelevalve all.

Egiptuse võimud lubasid seksuaalvägivalla epideemiale vastu astuda pärast seda, kui juuni alguses jõudis Youtube’i video, kuidas mehed noore naise sisse piiravad, paljaks kisuvad ja teda ründavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles